Gehecht

 

Voor het eerst in mijn leven, in ons leven, hebben we moeite om de plek waar we zijn achter te laten. In de afgelopen vier maanden dat we in Portugal hebben gewoond, ons dagelijks leven opnieuw hebben vormgegeven, zijn we er echt aan gehecht geraakt.

Het is hier gewoon genieten, zoveel meer echt genieten van het dagelijkse leven! Natuurlijk maakt het klimaat een groot verschil ten opzichte van Nederland en ook het daglicht! Daar worden wij nou eenmaal net wat blijer van! Maar ook de Portugese manier van leven, waar het allemaal niet op een dag aankomt. Waar elke dag tijd genomen wordt om ’s ochtends te genieten van een koffietje bij een Pastelaria op de hoek. Voor 80 cent per kopje of voor 1,50 als je bij de koffie een pastel de nata neemt bij wijze van ontbijt. En waar je geen Portugees zonder een fles wijn de supermarkt ziet verlaten (of gerust een paar meer).  

Het is hier precies zoals Lilian Dekkers (interim directrice van de Paradijsvogelschool waar onze dochter naar toe gaat) in podcast #6 van Debby van der Mije zo mooi zegt: ‘er is hier geen wedstrijd’.

De afgelopen vier maanden hebben ervoor gezorgd dat we als gezin meer naar elkaar toe zijn gegroeid. Samen met onze dochter Renske dit avontuur beleven heeft onze band nog sterker gemaakt.

En dat geldt ook voor alle familie en vrienden die we op visite hebben gehad. Het delen van onze ervaring met hen is voor ons pure rijkdom! Samen met hen hebben we nieuwe plekken, restaurants, stranden en terrasjes in de Algarve ontdekt, goede gesprekken gehad en mooie herinneringen gemaakt.  

Al met al komt het erop neer dat we ons de afgelopen dagen met het afscheid in zicht, onrustig hebben gevoeld, noem het een beetje verdrietig of weemoedig. Want we zijn onze spullen aan het inpakken en morgen begint de terugreis, in de auto naar Nederland. Natuurlijk zijn we ook blij dat we daar ‘onze’ mensen weer zien en dat we terug mogen komen in de vertrouwde omgeving die Makkum voor ons is. Maar ik weet ook zeker dat we Portugal gaan missen!

Renske: klaar voor haar laatste schooldag op de Paradijsvogelschool!

Ik zal binnenkort, als we weer in ons Nederlandse ritme zitten, zeker nog een blog schrijven over de leuke plekken die wij in Portugal ontdekt hebben. En daarin zal ik nooit volledig kunnen zijn, omdat we ook nog zoveel plekken niet gezien hebben!

Ons plan is dus -nu al- om volgend jaar weer 4 maanden in de Algarve te vertoeven! Om opnieuw te kunnen genieten van de Portugese lifestyle en natuurlijk ook om opnieuw een mooi avontuur in het vooruitzicht te hebben.

Heb jij ook zin gekregen in een avontuur in het buitenland? Dan kan ik je zeker aanraden om een aantal accounts -van ouders van de Paradijsvogelschool- te volgen voor inspiratie!

Instagram.com/financieelvrijevrouw

Instagram.com/financieelvrije_vent

Instagram.com/algarveonderwijs

instagram.com/sanne_everloo

 
Lisette Folkertsma