Blog

Gezwicht

27 februari 2018

 

Ik ben gezwicht. Voor een trend. Een trend die sinds een aantal jaren de ronde doet en die ik, de eerlijkheid gebied me dit op te biechten, al van begin af aan leuk vind. Maar aangezien het een trend is heb ik geprobeerd dat te negeren, want ik houd niet zo van trends. Iedereen vind het leuk, het is op elke Instagram post te zien en na een tijdje waait het over en zit je er mee.

Maar in dit geval is het me blijven prikkelen. Ik heb (twee jaar geleden alweer) een dekbed gekocht van Snurk met een print van het spul er op. Dat bleek nog niet voldoende te zijn. Want een paar maanden geleden heb ik dan toch het ‘echte’ gekocht. 3 Balen + XXL breipennen.

Ik heb het over wol. Lontwol om precies te zijn. Waar je van die prachtige stoere plaids, kussens, kattenmandjes, collen en ik weet niet wat mee kunt breien. Enig minpunt is dat ik nog niet weet hoe te breien. Het eerste plukje lontwol dat ik beet pakte trok ik gelijk kapot. En dus staan de balen wol te wachten. Drie prachtige kleuren waar drie prachtige plaids van gebreid kunnen worden. Met de armen of met die stoere XXL breipennen, dat is althans wat Youtube me laat zien.

Ik denk dat ik het moet gaan proberen. Om er een plaid van te maken. In mijn directe omgeving zijn mensen die weten hoe breien werkt…. Het is tijd om te leren. WORDT VERVOLGD.

 

De bankenkwestie

11 oktober 2017

 

Onze bank is een groot gevaarte, bestaande uit een longchair (een extra breed en diep element) met daaraan een 2-zits element. Hij is royaal en erop zitten lukt niet best. Maar languit liggen lukt des te beter. Dat is dus ook wat we veel en graag doen. ’s Avonds na het eten is het dè plek om samen TV te kijken. We kruipen met zijn allen overdwars op de bank en niet zelden vallen dan de ogen even dicht. In de winter hebben we altijd een plaid in de buurt en zo komen wij de avonden lekker knus door. Visite ontvangen doen we graag, maar niet op de bank. Want die is daar simpelweg niet geschikt voor. Nee dan zitten we liever aan het keukeneiland, op comfortabele krukken waar je met gemak een hele avond op kunt zitten.

Nu de donkere maanden voor de deur staan is het bij ons tijd om de bank weer op te leuken met een paar nieuwe kussens. Dat volstaat, want de bank zelf is pas twee jaar oud en nog volledig naar mijn zin. Maar wat nu als jij nu tot de conclusie gekomen bent dat het tijd is voor een nieuw exemplaar? Dan wordt het tijd voor een serieuze zoektocht!

Banken zijn trendgevoelig. Of beter gezegd: bankenkopers zijn trendgevoelig. Neutraal is het toverwoord. Dat gaat lang mee. Dus er wordt gekeken naar wat ‘de rest’ doet. Zo kennen we allemaal het zwartleren-bank tijdperk, dat na een aantal jaren werd opgevolgd door het grijze-hoekbank tijdperk. Daar zitten we nu nog een beetje in, al is het grijs tegenwoordig wat lichter. Maar de hoekbank is, zoals ik al eens eerder heb beschreven in het Friesch Dagblad, in de meeste gevallen een sluitstuk. Letterlijk. Het sluit vaak alle andere mogelijkheden, wat de indeling van je woonkamer betreft, uit.

Kom je bij ons een bank kopen? Dan kijken we eerst samen met jou welke vorm bank het meest ideaal is voor jouw woonkamer. En dat kan een hoekbank zijn (heus waar) maar ook een lange bank met twee fauteuils, of twee losse bankelementen waarmee je verschillende opstellingen kunt maken, of twee banken tegenover elkaar, of een extra lange bank met een royale hocker, of…………. Ga zo maar door!

En als de juiste vorm van de bank bepaald is dan is vragen we je naar het gewenste zitcomfort. Of ligcomfort. Want liggen op de bank is toch wat de meeste mensen doen (wijzelf incluis). Voor het ontvangen van visite wordt de bank steeds minder gebruikt, de eettafel is daar vaak veel geschikter voor. Daar kun je lekker veel hapjes kwijt en zit je wat actiever, wat de sfeer ten goede komt. En ontvang je toch visite op de bank? Dan kan oma gerust wel op een stoel, zo één die je even van zolder haalt als je weet dat ze komt……..

De winkel hebben we afgelopen week helemaal gerestyled. Alles is weer lekker fris en we hebben onder andere twee nieuwe banken aan de collectie toegevoegd. Een blauwe en een grijze. De blauwe hebben we afgestyled met blauw (echt, dat kan) en de grijze met oker. Zodat ie een beetje pit krijgt. Het zijn sprekende combinaties, totaal verschillend van elkaar. We verwachten binnenkort ook nog een hoekbank in de winkel, maar dan wel in KLEUR. Daarover later meer. Voorlopig kun je bij ons weer je hart ophalen wat wooninspiratie betreft, of het nu gaat om een bank of een paar kussens.

 

 

Opruimwoede

14 september 2017

 

Het is nog maar half september maar de herfst is al helemaal aan! En die staat voor mij in het teken van lekker binnen vertoeven met onze baby-dochter. Maar ik heb last van een soort post-natale nesteldrang. Kort gezegd: Opruimwoede.

 

Hoewel de opruimwoede in het voorjaar aan mij is voorbij gegaan, ben ik nu heel rigoureus ons ‘nest’ aan het opruimen. ‘Weg met die troep’ roep ik steeds. En dan gooi ik van alles weg. Snel, voordat ik me bedenk. Dat voelt heerlijk. Al is het soms even vervelend als ik dan toch iets mis en de container al vertrokken is….

 

Dat opruimen is eerlijk gezegd begonnen bij mijn kledingkast. Want de zomerkleding kan opgeborgen worden - vanwege mijn zwangerschap heb ik mijn normale zomerkleding toch al nauwelijks gedragen, laat staan aangevuld met nieuwe items - en na opruimen komt aanschaffen! Mijn kledingkast is nu netjes en een beetje kaal, dus het grote plezier van nadenken over mijn nieuwe garderobe is begonnen! Het aanschaffen van nieuwe kledingstukken moet nog, want opeens was daar de woonkamer die in mijn oog sprong. Opnieuw was mijn mantra ‘weg met die troep’ en dat is gelukt!

 

Na het opruimen is afstylen natuurlijk het leukste deel. Schuiven, verplaatsen, proberen. En dan niet zozeer de meubels (die staan goed, heb ik zelf bedacht en dat verveelt nooit), maar de accessoires. Het is een beetje een kleurloos geheel geworden, sober, zoals de herfst en wintermaanden zijn. En dat is heerlijk rustig. Ook in mijn hoofd word ik er zo lekker rustig van. Al moet ik zeggen dat er ook een sterke drang is ontstaan om wat nieuwe woonitems aan te schaffen….

 

En dus richt ik me voorlopig op de winkel, waar in de voorbije zomermaanden ook al aardig is opgeruimd! Showroombanken zijn verkocht, zomerse accessoires ook en dan is het een beetje kaal. Maar dat duurt niet lang, want de nieuwe collecties stromen binnen. We hebben dit najaar de VT wonen accessoires ingekocht. Lekker stoer en no-nonsense met mooi linnen, stoer keramiek en houten baklijsten. Èn natuurlijk het bekende servies. Èn een prachtig bestek, dat zwart is. Zwart! En ik houd erg van zwart in huis, dus misschien dat er naast kleding toch ook (weer) in woonaccessoires geïnvesteerd wordt.

 

Deze week komt de najaarscollectie van Urban Nature Culture binnen. En dat blijft mooi. Hoe ze het doen? Hun strategie is vanuit eenvoud mooi: Een mix en match van eerlijke materialen! Dus deze week gaan we UNC in de winkel zetten en maken we er een prachtig sfeerbeeld van, zoals we het thuis ook zouden kunnen doen. Echt. Want alles wat in de winkel staat vind ik mooi en zou zo mee naar mijn ‘nest’ kunnen gaan. En ik weet dat mijn fijne collega’s daar ook zo over denken.

Wij adviseren jou graag over de mooiste combinaties. De basis heb je vaak zelf al gelegd, maar met een paar nieuwe items erbij (een paar oude opruimen) heb je weer een nieuw geheel. Waar je heerlijk de herfst mee in kunt. Kaarsje erbij en laat dan die donkere dagen maar beginnen!

 

Over een paar weken komen de nieuwe banken in de showroom en daarvoor hebben we een paar pittige keuzes gemaakt. Het wordt MOOI! In mijn volgende blog geef ik je daar graag een inkijkje in.

 

Lisette

Founder Kreaz

Interieurontwerper

Pasgeboren moeder

K R E A Z ▪ It Gruthof 2b ▪ 8754 GZ MAKKUM ▪ 0515 33 88 99 ▪ info@kreaz.nl

O P E N ▪ Woensdag t/m vrijdag 10-18u ▪ Zaterdag 10-17u